Start
tuinen geschiedenis
tuin Puttuin
tuinen Engelse tuin
tuinen Franse tuin
tuinen pinetum
tuinen vogeltuin
huis geschiedenis
Huies heden

con adres
prijzen
info mindervalide
info route park
info horeca
con route
con adres

Kasteel Warmelo

Contact


Kasteel Warmelo

Stedeke 11

7478 RV Diepenheim


T. 0547-352547

  

Volg ons

Franse tuin

De Franse tuin Franse stijlperiode 17e eeuw

  

De twee borders


Lange brede borders vormen, van het huis uit gezien, de begrenzing van het grote gazon dat binnen de beukenhagen is gelegen. Lantana Camara, Fuchsia’s en Heliotroop zijn hier met vaste planten en rozen gemengd. Beide borders vormen vanaf juni tot de herfstvorst een bloeiende rand.

  

De Rococo vijver


Door middel van geschoren Thuja- en Buxushagen is een langwerpige ruimte afgezonderd van de grote omsloten tuin die achter het huis ligt. Hier bevindt zich de Rococo vijver, met onder de bomen een halfronde natuurstenen bank. Alles is hier symmetrisch van vorm. De speelse lijnen, geaccentueerd door in figuren geschoren Buxus-spiralen, geven een Rococo impressie. De beukenhaag, die drie zijden van de grote omsloten Franse tuin afsluit, omarmt ook dit besloten tuingedeelte.

  

De Rozen- en Fuchsiatuin


Het rechter gedeelte van de grote omsloten tuin, die achter het huis gelegen is, wordt gevormd door een rozen-en fuchsiatuin. Beiden zijn geometrisch gestileerd. In het midden van de rozentuin staat een beeld op een hoge sokkel. Buxusranden omgeven de rozenbedden. Het beeld centraal in de fuchsiatuin stelt Demeter voor, de Griekse godin van de aarde, de vruchtbaarheid en de oogst; gesymboliseerd door de korenaren in haar hand.